Пиріжки з картоплею на сковороді виходять особливо пишними і смачними, якщо приготувати їх на дріжджовому тісті. Ситне, живильне тісто на кефірі, зробить блюдо ще апетитніше. Домашні будуть в захваті від такого ласощі!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тесту на кефірі для пиріжків з картоплею на сковороді? Кефір підігріваємо до 35-40 градусів, змішуємо його з яйцями, сіллю, цукровим піском, дріжджами і 1 ст. л. борошна. Накриваємо масу рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хв, щоб опара підійшла.

Тепер в опару додаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто.

Відразу це краще робити лопаткою, а коли воно стане густим, змащуємо долоні рослинним маслом і вимішуємо тісто руками 2-3 хв

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 60 хв.

Приблизно через 40 хв., його потрібно буде обім’яти і залишити постояти ще 20 хв

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на кефірі Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею