Простий рецепт тіста на манти, в якому немає нічого зайвого: яйце, вода, сіль, борошно. Після змішування інгредієнтів тісто необхідно добре вимісити і залишити на деякий час на расстойку – від цих етапів залежить еластичність маси. Еластичне гладке тісто добре переносить заморозку і після варіння відмінно тримає форму, не розпадаючись і не виділяючи борошно у відвар.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 – 500 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати тісто на манти для заморозки? У невелику миску поміщаємо воду кімнатної температури в зазначеній кількості, розбиваємо яйце, додаємо сіль.

Добре збовтуємо всі разом виделкою, поки не вийде однорідна рідина.

В широку миску просіваємо борошно пшеничне. Півтора-два склянки відкладаємо для підсипання.

просіяної борошні робимо поглиблення і вливаємо в нього яєчно-водяну суміш.

Ложкою або лопаткою починаємо змішувати суху масу з рідкої, поки не сформуються шматки тесту.

Потім викладаємо отриману масу на стіл і починаємо вимішувати тісто вже руками. При вимішування підсипаємо залишену борошно. Рекомендується вимішувати тісто не менше десяти-п’ятнадцяти хвилин, щоб воно увібрало в себе всю муку і розвинуло еластичність.

Додатково після вимішування розплющуємо тісто в корж і складаємо її в два-три рази. Після цього мнемо одержаний пагорб тесту до отримання початкової тонкої коржі. Повторюємо процес два-три рази.

Потім скачуємо з тіста гладкий кулю.

Обертаємо його харчовою плівкою і залишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі на расстойку. Сорока хвилин буде достатньо.

Після розстойки тісто ще трохи вимішуємо і розділяємо його на п’ять-шість частин. Кожну частину скачуємо в джгут, який потім розрізаємо на невеликі поперечні шматочки.

Кожен шматочок скачуємо в кулю і розкачуємо для формування мантів. Після того, як манти будуть сформовані, заморожувати їх рекомендується, розклавши на плоску посуд в один шар. Так манти не злипнуться і швидше заморозяться, після чого їх можна буде розкласти по контейнерах або пакетах для зберігання.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах