Тісто на кефірі добре тим, що навіть після остигання воно залишається м’яким. Таке тісто ідеально підходить для м’ясної начинки, тому його так добре використовувати у приготуванні улюблених домашніх чебуреків.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Кефір – 1 ст.

Процес приготування:

Як почати готувати м’яке тісто для чебуреків на кефірі? У миску налийте кефір, розбийте одне яйце і всипте сіль. Змішайте ці інгредієнти.

Просійте борошно і частинами починайте вводити її в кефірну масу.

Перемешивайте інгредієнти виделкою до тих пір, поки тісто не стане дуже густим.

Потім викладіть тісто на робочу поверхню, посипану борошном, продовжуйте заміс руками. Тісто повинне вийти м’яким і гладким, залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Поки тісто підходить, приготуйте начинку, а потім зліпіть чебуреки і обсмажте їх на рослинному маслі.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків на кефірі