Склад такого тесту – найпростіший. Всі інгредієнти можна легко знайти на будь-якій кухні. Дивно, як з такого «бідного» тесту виходять дуже смачні пиріжки. Мало того, таке тісто просто незамінне, якщо ви хочете зробити пиріжки з соковитою овочевою начинкою: воно добре утримує вологу, добре пропікається і рум’яниться.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Вода гаряча – 0.5 склянки
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати тісто на воді без дріжджів для пиріжків в духовці легко! Воду відразу ставимо нагріватися до кипіння. Для приготування тіста потрібна дуже гаряча вода.

В широку миску вливаємо олію й гарячу воду. додаємо сіль. Борошно в зазначеній кількості разом з розпушувачем просіваємо в миску поверх рідин.

Починаємо швидко замішувати тісто з допомогою ложки. Коли заважати стане складно, викладаємо отриману неоднорідну суміш на робочу поверхню і починаємо вимішувати вже руками. При необхідності додаємо потроху ще борошна.

Готове тісто має бути гарно оформленим, м’яким, але досить пружним, некрутим. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і залишаємо «відпочити» на столі при кімнатній температурі на півгодини-сорок хвилин. Після цього розкачуємо тісто в пласт і формуємо пиріжки.

Приємного апетиту!

Пісне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків без яєць і дріжджів Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто на воді без дріжджів для пиріжків смажених на сковороді Тісто на воді для пиріжків з капустою