Склад такого тесту – найпростіший. Всі інгредієнти можна легко знайти на будь-якій кухні. Дивно, як з такого «бідного» тесту виходять дуже смачні пиріжки. Мало того, таке тісто просто незамінне, якщо ви хочете зробити пиріжки з соковитою овочевою начинкою: воно добре утримує вологу, добре пропікається і рум’яниться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Вода гаряча – 0.5 склянки
- Борошно – 2,5 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати тісто на воді без дріжджів для пиріжків в духовці легко! Воду відразу ставимо нагріватися до кипіння. Для приготування тіста потрібна дуже гаряча вода.
В широку миску вливаємо олію й гарячу воду. додаємо сіль. Борошно в зазначеній кількості разом з розпушувачем просіваємо в миску поверх рідин.
Починаємо швидко замішувати тісто з допомогою ложки. Коли заважати стане складно, викладаємо отриману неоднорідну суміш на робочу поверхню і починаємо вимішувати вже руками. При необхідності додаємо потроху ще борошна.
Готове тісто має бути гарно оформленим, м’яким, але досить пружним, некрутим. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і залишаємо «відпочити» на столі при кімнатній температурі на півгодини-сорок хвилин. Після цього розкачуємо тісто в пласт і формуємо пиріжки.
Приємного апетиту!
Пісне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків без яєць і дріжджів Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто на воді без дріжджів для пиріжків смажених на сковороді Тісто на воді для пиріжків з капустою