Густий і дуже смачний томатний сік можна приготувати в домашніх умовах, для цього знадобляться тільки стиглі помідори, спеції і мінімум часу. Томатний сік, приготований з помідор своїми руками на зиму, буде радувати всю сім’ю не тільки взимку, але й цілий рік, якщо подбає про заготівлю у великій кількості.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 3,5 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік з помідорів своїми руками на зиму? Перед основними приготуваннями необхідно підготувати помідори – відібрати для соку тільки стиглі, без пошкоджень плоди, промити їх.
Далі крупно нарізаємо промиті помідори.
Подрібнювати помідори можна будь-яким зручним способом, але швидше і зручніше за все скористатися блендером – занурювальним або стаціонарним. Поміщаємо туди порційно помідори.
Подрібнюємо помідори до стану пюре.
Томатну масу, отриману в результаті подрібнення помідор, переливаємо в глибоку каструлю. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь, нагріваємо до кипіння.
Після цього додаємо в підготовлюваний томатний сік цукор, сіль і мелений перець. Перемішуємо всі інгредієнти, варимо сік 10-15 хвилин.
Розливаємо томатний сік по простерилизованным банкам, закатуємо прокип’яченими кришками. Остуджуємо заготівлю на зиму при кімнатній температурі. Томатний сік з помідорів на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах