Якщо ви любите вивчати і пробувати страви різних країн світу, цей рецепт гідний вашої уваги. Він не займе багато часу. Вам не доведеться вивчати незвичайні техніки або шукати делікатеси. Все, що вам необхідно, вже знаходиться на вашій кухні.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Для тіста: –
  • Кефір – 320 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Борошно – 500 гр.
  • Для начинки: –
  • Вишня (без кісточок) – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Сметана – за смаком
  • Варення – за смаком
  • Ягідний сік – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування українських вареників на пару з вишнею? Тісто потрібно готувати заздалегідь, так як його доведеться залишати охолоджуватися приблизно на годину. У глибоку ємність наливаємо кефір. Додаємо до нього сіль і цукор. Замість кефіру ви можете взяти кисле молоко. Краще всього використовувати пшеничне борошно тонкого помелу. Тоді вареники точно не розваряться. Борошно необхідно просіяти через сито. Поступово додавайте її до кефіру. Після кожного додавання розмішуйте тісто з допомогою ложки. Соду також потрібно просіяти. Додайте її до тесту і розмішайте. Сода не повинна відчуватися в смаку тесту.

Продовжуйте замішувати тісто руками. Якщо воно буде прилипати до рук, додайте до нього борошно. Тільки не переборщіть з нею, так як тісто може вийти твердим і сухим. Вимішувати довго не потрібно. Робіть це протягом декількох хвилин. Сформуйте з тіста круг. Покладіть його в миску і накрийте рушником. Залиште тісто в холодильнику на годину. Ви також можете загорнути його в плівку.

Поки тісто відпочиває, приступаємо до приготування начинки. Нам потрібно промити свіжу вишню і просушити її. Краще всього вибирати вишню темних сортів. Кісточки доведеться діставати самостійно. Для цього використовуйте звичайну шпильку. Готову вишню перекладіть в миску. В окремій ємності змішайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Він необхідний для того, щоб не витікав сік ягід з вареників під час приготування. Змішати цукор з вишнею не варто, так як вона дасть ще більше соку.

Дістаньте тісто з холодильника. Перекладіть його на плоску поверхню, яку потрібно присипати борошном. Зробіть з тіста довгу ковбаску. Відріжте від неї невеликий шматочок і прbплюсніть його з обох сторін. В результаті у вас вийде кругла корж.

Приступаємо до складання вареників. У центр кожного коржика насипте суміш з цукру і крохмалю. Наверх покладіть кілька ягід вишні. Ви також можете збільшити кількість цукру, якщо використовуєте для приготування дуже кислі ягоди. З’єднайте краї тіста і добре стисніть їх пальцями. У тесті не повинно бути жодної щілини. Викладіть вареники на дерев’яну дошку.

Наповніть каструлю холодною водою. Вам знадобиться приблизно 2-3 літра. Перенесіть її на плиту. Коли вода закипить, додайте до неї сіль. Вона посилить смак солодкої начинки вареників. Швидко опустіть всі вареники у воду. У процесі приготування постійно перемішуйте їх шумівкою. Так вареники не будуть прилипати. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь і варіть ще протягом 7 хвилин.

Перекладіть вареники на тарілку. Подавати блюдо можна як гарячим, так і холодним. На вареники ви можете додати сметану або варення. До вишневої начинки відмінно підійде соус зі сметани і ягідного соку. Така страва допоможе вам відчути специфіку української кухні. Ви можете приготувати його як на звичайний обід, так і на посиденьки з друзями або родичами. Вареники не зможуть залишити байдужим жодного людини. Приступайте до приготування!

Вареники Вареники з вишнею Вареники з вишнею на кефірі Вареники з замороженої вишнею Тісто для вареників без яєць