Домашні вареники з тесту на кефірі виходять більш пишними і ніжними на смак. Картопляна начинка зробить блюдо поживним і підходить для обіду або вечері. Доповнити продукт можна будь-яким соусом або ароматною свіжою зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 180 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати вареники з картоплею з тесту на кефірі? Спочатку приготуємо кефірний тісто для вареників. Для цього в ємність з просіяним борошном, додаємо сіль і яйце.

Потім вливаємо кефір, додаємо соду і починаємо замішувати тісто до утворення густого і однорідного грудки. Залишаємо продукт настоюватися, поки будемо готувати начинку.

Від шкірки очищаємо картоплю, промиваємо й відварюємо до повної готовності. Потім овоч перетираємо або подрібнюємо в блендері до стану пюре. Додаємо сіль і перець, розмішуємо.

Знову повертаємося до тесту. Розкачуємо його і вирізаємо з отриманого тонкого шару невеликі кола.

вирізані шматочки кладемо картопляну начинку і формуємо вареники, щільно з’єднуючи краю. Відварюємо продукт в киплячій воді протягом 4 хвилин.

Гарячі вареники перекладаємо з каструлі на тарілки. Доповнюємо соусом або овочами і подаємо до столу.

Вареники Вареники з картоплею Вареники з сирою картоплею Вареники на кефірі Тісто для вареників