Дуже смачне національне узбецька страва легко можна приготувати у себе на кухні. Головне робити все в певній послідовності, не пропускаючи жодного кроку, тоді ви отримаєте насичений і ароматний плов з свинини.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 300 гр.
  • Рис довгозерний – 300 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Приправа для плову – 1 ст. л.
  • Куркума – 2 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати узбецький плов з свинини на сковороді? Рис промийте проточною водою кілька разів, потім замочіть на 2-3 години.

М’ясо промийте, просушіть і наріжте кубиками.

На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо. Посоліть, приправте його і смажте 15-20 хвилин.

Моркву і цибулю наріжте шматочками середнього розміру.

Додайте цибулю на сковороду до м’яса, смажте 1-2 хвилини.

Потім додайте моркву і продовжуйте смажити 5-7 хвилин.

Зверху на зажарку викладіть рис, додайте сіль, червоний перець, куркуму, зіру і приправу для плову.

Вміст сковороди залийте водою на 1,5-2 сантиметри над рівнем рису. Варіть 15-20 хвилин на сильному вогні без кришки.

Коли вся вода википить, накрийте сковороду кришкою, загорнути її в декілька рушників і дайте настоятися плову 20-30 хвилин.

Плов перемішайте і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов з куркумою Плов зі свининою Плов на сковороді Узбецький плов з куркою Узбецький плов зі свининою