Дуже смачне національне узбецька страва легко можна приготувати у себе на кухні. Головне робити все в певній послідовності, не пропускаючи жодного кроку, тоді ви отримаєте насичений і ароматний плов з свинини.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 300 гр.
- Рис довгозерний – 300 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Приправа для плову – 1 ст. л.
- Куркума – 2 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати узбецький плов з свинини на сковороді? Рис промийте проточною водою кілька разів, потім замочіть на 2-3 години.
М’ясо промийте, просушіть і наріжте кубиками.
На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо. Посоліть, приправте його і смажте 15-20 хвилин.
Моркву і цибулю наріжте шматочками середнього розміру.
Додайте цибулю на сковороду до м’яса, смажте 1-2 хвилини.
Потім додайте моркву і продовжуйте смажити 5-7 хвилин.
Зверху на зажарку викладіть рис, додайте сіль, червоний перець, куркуму, зіру і приправу для плову.
Вміст сковороди залийте водою на 1,5-2 сантиметри над рівнем рису. Варіть 15-20 хвилин на сильному вогні без кришки.
Коли вся вода википить, накрийте сковороду кришкою, загорнути її в декілька рушників і дайте настоятися плову 20-30 хвилин.
Плов перемішайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов з куркумою Плов зі свининою Плов на сковороді Узбецький плов з куркою Узбецький плов зі свининою