Апетитна закуска вак біляш з куркою та картоплею в духовці виходить просто дивовижною! Соковитий, дуже ситна і неймовірно ароматна, так і хочеться її швидше подати на стіл. Гості будуть в захваті!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Кефір – 1,5 склянки
- Розпушувач тіста – 1 пакет
- Картопля – 3 шт.
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт вак біляша з куркою та картоплею в духовці гранично простий! Вершкове масло натираємо на крупній тертці.
Борошно просіваємо через ситечко, щоб тісто вийшло більш повітряним.
З’єднуємо борошно і вершкове масло. Перетираємо їх до однорідної крихти.
Тепер вводимо кефір, розпушувач і сіль. Всі добре розмішуємо.
Готове тісто кладемо в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.
М’ясо курки пропускаємо через м’ясорубку.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо шматочками невеликого розміру.
Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками.
Додаємо картоплю і цибулю в курячий фарш.
Солимо і приправляємо чорним меленим перцем за смаком.
Тісто ділимо на 14-16 шматочків. І розкачуємо кожен коржик або розминаємо руками.
У центр її кладемо начинку і прищипываем краю, щоб начинка не випадали.
Змащуємо деко олією
Викладаємо біляші, запікаємо при 180 градусах протягом 35-40 хв.
Приємного апетиту!
Беляши Біляші без дрожжей Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом і картоплею Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Вак-біляші