Апетитна закуска вак біляш з куркою та картоплею в духовці виходить просто дивовижною! Соковитий, дуже ситна і неймовірно ароматна, так і хочеться її швидше подати на стіл. Гості будуть в захваті!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Картопля – 3 шт.
  • Курка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт вак біляша з куркою та картоплею в духовці гранично простий! Вершкове масло натираємо на крупній тертці.

Борошно просіваємо через ситечко, щоб тісто вийшло більш повітряним.

З’єднуємо борошно і вершкове масло. Перетираємо їх до однорідної крихти.

Тепер вводимо кефір, розпушувач і сіль. Всі добре розмішуємо.

Готове тісто кладемо в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.

М’ясо курки пропускаємо через м’ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо шматочками невеликого розміру.

Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками.

Додаємо картоплю і цибулю в курячий фарш.

Солимо і приправляємо чорним меленим перцем за смаком.

Тісто ділимо на 14-16 шматочків. І розкачуємо кожен коржик або розминаємо руками.

У центр її кладемо начинку і прищипываем краю, щоб начинка не випадали.

Змащуємо деко олією

Викладаємо біляші, запікаємо при 180 градусах протягом 35-40 хв.

Приємного апетиту!

Беляши Біляші без дрожжей Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом і картоплею Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Вак-біляші