З темної черешні ви за пропонованим рецептом можете приготувати чудовий джем. Готується він на основі апельсинового соку.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черемха червона – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.2 кг
- Апельсин – 3 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з черешні з апельсином? Апельсини обшпарте окропом і добре вимити зі щіточкою. Потім обсушіть їх паперовою серветкою. Акуратно внимите цедру з фруктів і відіжміть сік з м’якоті.
Апельсиновий сік перелийте в каструлю для варіння варення, додайте цедру і потрібну кількість цукру зваріть сироп. Варіть сироп на маленькому вогні протягом декількох хвилин.
Черешню добре промийте холодною водою і будь-яким способом видаліть кісточки.
Підготовлену черешню перекладіть в апельсиновий сироп і варіть джем на маленькому вогні до густої консистенції. Час варіння можете збільшити. Додатково до кінця варіння за бажанням можете подрібнити ягоди черешні блендером або просто потовкти, щоб частина ягід залишилася шматочками.
Перевірте джем на готовність, капнувши його на блюдце. У готового джему крапля не розтікається. Приготований джем з апельсином гарячим розкладіть в стерильні баночки і герметично закупорьте. Охолоджений джем перенесіть на зберігання в темне місце.
Приємного чаепития!
Джеми