Яблука нарізати невеликими шматочками і відправляються в цукровий сироп. Вони варяться в ньому в три етапи, після чого готове варення розкладається по стерилізованим банкам і закочується.


Інгредієнти: на 1.1 л.

  • Ранетки – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Як приготувати варення з ранеток шматочками на зиму? Перебираємо яблука і вибираємо з них красиві, непошкоджені плоди. Потім ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і видаляємо хвостики.

Розрізаємо ранетки невеликими шматочками.

Готуємо сироп. У глибоку каструлю насипати половину цукрового піску, додаємо до нього ванільний цукор і заливаємо все двома склянками гарячої води. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння й варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з плити і відправляємо в одержаний цукровий сироп нарізані яблука. Даємо постояти протягом 20-30 хвилин, щоб ранетки добре просочилися.

Повертаємо каструлю на вогонь і доводимо до закипання. Відразу ж знімаємо з плити і даємо постояти близько 15 хвилин. Повторюємо цей крок ще раз. Періодично знімаємо піну, що утворюється.

Даємо варенню охолонути до кімнатної температури після чого розливаємо його по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо всі кришками. Відправляємо в придатне для зберігання місце, дістаємо взимку і використовуємо в якості начинки для випічки або подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варенье