Яблука натираються на крупній тертці, до них додається апельсин, все засипається цукром і перемішується. Потім каструля з фруктами ставиться на вогонь і вариться в три підходи. На третьому додається кориця. Варення розливають по банках, закочується і залишається до повного охолодження.
Інгредієнти: на 0.5 порц.
- Яблука – 500 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Кориця мелена – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з яблук з апельсином і корицею на зиму. Для початку ретельно вимиваємо яблука і обсушуємо їх на паперовому рушнику.
Вирізаємо з них серцевину і натираємо на крупній тертці. Можна також зрізати шкірку. Потім зважуємо їх, щоб визначити необхідну кількість цукру.
Перекладаємо натерті яблука в посуд, у якій буде варитися варення і відразу ж засипаємо їх цукровим піском, оскільки вони дуже швидко темніють.
Апельсин також ретельно вимиваємо, знімаємо з нього шкірку, очищаємо м’якоть від плівок і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо в ємність з яблуками і добре все перемішуємо. Залишаємо все на 1-1.5 години, годтоби фрукти виділили сік.
Тепер заливаємо їх склянкою питної води і ще раз перемішуємо, щоб цукровий пісок повністю розчинився. Ставимо посуд на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні. Потім знижуємо температуру і варимо близько 12-15 хвилин. Періодично знімаємо піну, що утворюється. Вимикаємо вогонь і даємо варенню повністю охолонути. Повторюємо цей крок ще два рази.
Перед третім разом додаємо ложку меленої кориці, добре перемішуємо і доводимо все до кипіння. Варимо тільки 2-3 хвилини.
Розливаємо ще гаряче варення по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо кришками і залишаємо до повного охолодження. Найкраще воно підійде для використання у випічці, але воно так само добре в чистому вигляді з чаєм. Приємного апетиту!
Варенье