Рідкісну господиню здивуєш новим набором інгредієнтів для оладок, але бувають і винятки. Спробуйте приготувати оладки, замішані на кефірі і вівсяних пластівцях з додаванням яблука. Так як ця випічка без борошна, а значить, і без глютену, отже, корисна для дитячого і дієтичного харчування.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Вівсяні пластівці – 1 склянка
- Яблука – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 мл
- Масло оливкове – для смаження
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Мед – за смаком
Процес приготування:
Готувати вівсяні оладки на кефірі з яблуком легко! Стакан вівсяних пластівців насипте в посуд для замішування тіста. Потім залийте їх кефіром кімнатної температури і добре перемішайте. Залиште пластівці в кефірі на 1 годину для набухання.
В інший посуд розбийте куряче яйце, додайте до нього щіпку солі і збийте вінчиком. Збийте яйце не менше однієї хвилини, щоб оладки зробити більш пишними.
Потім через годину перелийте збите яйце до набряклим вівсяним пластівців і ложкою замісити тісто.
Яблуко очистіть від шкірки, подрібніть на крупну тертку і перекладіть до замішаного тіста. Додайте в тісто соду, погасивши її оцтом. Вівсяне тісто з яблуком і содою ще раз добре перемішайте ложкою.
Тісто для оладок готове, можна приступати до смаження. Добре розігрійте сковорідку з оливковою олією. Ложкою наливайте тісто на розігріту сковорідку і обсмажуйте оладки до золотистого кольору з обох сторін. Готові вівсяні оладки на кефірі з яблуком готові. Подайте їх до столу з медом.
Приємного апетиту!
Вівсяні оладки Вівсяні оладки на кефірі Оладки Оладки без молока Оладки з содою і яйцями Оладки з яблуками без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі з яблуками