Пісні оладки на кефірі і без яєць виходять не менш смачними, та й до того ж корисніше і низкокалорийнее, ніж традиційні оладки. За пропонованим рецептом вони будуть у вас надзвичайно пишні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.33 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісних оладки на кефірі? Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці. Перелийте його в посуд для замішування тіста, насипте до нього потрібну кількість цукру та соди і перемішайте виделкою. Борошно просійте на сито і потім порційно пересипте її до кефіру, перемішуючи тісто після кожної частини борошна. Довго вимішувати тісто не треба.

замішане тісто насипте сіль, ще раз перемішайте і залиште тісто на 10 хвилин. Після закінчення цього часу тісто не перемішуйте, а відразу можете випікати оладки.

В сковорідку для випічки оладок влийте олію і добре розігрійте. Тісто викладайте на сковорідку столовою ложкою. Обсмажуйте оладки на середньому вогні до рум’яного кольору на одній стороні. Потім переверніть їх на інший бік і також обсмажте до рум’яності. При смаженні оладки на кефірі добре піднімуться і стануть пишними.

Обсмажені оладки перекладіть на серветку, щоб видалити зайве масло. Потім перекладіть їх на тарілочки і подайте до столу зі свіжими ягодами або варенням.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на кефірі як у бабусі Оладки на сніданок