В даний час можна знайти велику кількість різних рецептів оладок. Я пропоную приготувати ароматні вівсяні оладки на сироватці. Для приготування випічки використовуються найбільш прості і доступні інгредієнти. Приготуйте, і побалуйте своїх близьких ніжними оладками.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Молочна сироватка – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 3 шт.
  • Вівсяні пластівці – 250 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати вівсяні оладки на сироватці просто! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для вівсяних оладок на сироватці. Сироватку і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника і зігрійте при кімнатній температурі.

Підготуйте дві глибокі ємності. В одній ємності змішайте необхідну кількість вівсяних пластівців швидкого приготування і попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно. Добре перемішайте. В другу миску розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок, сіль і ванільний цукор, збийте до пишної консистенції.

Сироватку трохи підігрійте на повільному вогні або в мікрохвильовій печі. Додайте необхідну кількість харчової соди і ретельно перемішайте до утворення пінистої реакції. Отриману яєчну масу влийте до сухих інгредієнтів. Міксером або віночком добре перемішайте до стану однорідної консистенції.

В отримане тісто вилийте сироватку з харчовою содою і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Ємність з тістом оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі приблизно на 30 хвилин.

Родзинки ретельно переберіть, промийте в холодній проточній воді, після чого обдайте окропом, а потім обсушити паперовими рушниками. Після чого додайте в відпочиле тісто.

Тісто гарненько перемішайте до стану однорідної консистенції.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Після чого змажте буквально краплею олії. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на відстані один від одного. Як тільки тісто добре схопиться і загусне, з допомогою лопатки переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте ще пару хвилин.

Готові вівсяні оладки викладайте на блюдо або велику тарілку, попередньо застеливши паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.

Потім перекладіть на тарілку для подачі.

Вівсяні оладки подавайте на стіл порційно з медом.

Вівсяні оладки на сироватці також можна подавати на стіл з варенням або свіжими ягодами.

Насолоджуйтеся смачними вівсяними оладки на сироватці!

Вівсяні оладки Оладки без дріжджів Оладки без молока Оладки з родзинками Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки як у бабусі