Хочу поділитися чудовим рецептом вовнянок, приготованих холодним засолом на зиму. Грибочки виходять хрусткими і дуже смачними. Апетитні вовнянки стануть прикрасою будь-якого святкового столу. Закуска відмінно поєднується з будь-якими гарячими стравами, а особливо з картопляними гарнірами.
Інгредієнти: на 1 л.
- Волнушки – 1 кг
- Сіль – 65 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Естрагон – за смаком
- Перець чорний горошок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування вовнянки холодним засолом на зиму смачний! Ретельно переберіть вовнянки від лісового сміття.
Добре промийте вовнянки у холодній проточній воді.
Вимиті гриби викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 20-25 хвилин, час від часу помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Після закінчення часу злийте вовнянки через друшляк або сито і гриби промийте під проточною водою і залиште, щоб зайва рідина скла.
Тим часом підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. В цей раз я банки стерилізувала в духовій шафі.
Відміряйте необхідну кількість солі.
На дно стерильних банок викладіть чорний перець горошком.
Потім додайте за смаком сушений естрагон.
Викладіть трохи солі. І влийте необхідну кількість столового оцту.
Чергуючи вовнянки з сіллю, повністю заповніть банки. З допомогою закаточной машинки загорніть банки стерильними кришками. Банки з волнушками, приготованими холодним засолом перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Перед подачею змийте холодною водою від залишків солі і подавайте на стіл, заправивши нерафінованою соняшниковою олією і додати ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями.
Приємного апетиту!
Вовнянки на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму