Хочу поділитися з вами рецептом ароматних маринованих опеньків з часником. Зимова закуска серед знайомих і родичів розходиться «на ура». Мариновані опеньки виходять апетитними і хрусткими, а також чудово поєднуються з картопляними стравами.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 6 бутонів
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Рецепт маринованих опеньків з часником простий у приготуванні! Опеньки добре переберіть, ретельно промийте під холодною проточною водою.

Вимиті опеньки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Залиште приблизно на 1,5-2 години. Після чого злийте воду, скориставшись ситом або друшляком, і знову промийте опеньки під проточною водою.

Підготовлені опеньки викладіть в каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою так, щоб вода повністю покривала опеньки. У каструлю додайте трохи кухонної солі. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 1-1,5 години, періодично знімаючи піну, яка утворилася.

Після чого зварені опеньки злийте через друшляк або сито. Залиште на деякий час в такому положенні, щоб зайва волога скла.

Приготуйте маринад. У каструлю покладіть лавровий лист, перець чорний горошком, гвоздику, додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі, влийте воду і оцтову есенцію. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Зварені опеньки викладіть в каструлю з киплячим маринадом, ретельно перемішайте і варіть ще приблизно 15-20 хвилин на помірному вогні.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, обсушіть і наріжте дрібним кубиком за допомогою гострого ножа. Приблизно за 5 хвилин до кінця варіння додайте в каструлю з опеньками. Ретельно вимийте банки з харчовою содою і стерилізуйте їх в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячі опеньки рівномірно розподіліть по стерильним банкам, і накрийте стерильними кришками.

В каструлю з товстим дном, попередньо застеленому кухонним рушником помістіть гарячі банки з опеньками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки 15-20 хвилин.

Потім акуратно вийміть гарячі банки з опеньками з каструлі. Добре загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки з опеньками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після чого переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти