В’ялені томати – делікатес не з дешевих, однак, його можна приготувати вдома! Для цього потрібні томати м’ясистих сортів, спеції, електросушарка і трохи терпіння. В результаті нескладних маніпуляцій ви отримаєте чудові в’ялені томати, які можна використовувати для приготування пирога, хліба, соусів, пасти або приголомшливих брускет з вершковим сиром, доповнивши їх парою листочків запашного базиліка. Ваші гості по достоїнству оцінять страви з додаванням в’ялених помідорів і будуть в захваті від їх вишуканого смаку.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Сіль – за смаком
- Приправа Італійські трави – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 700 мл
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Розмарин – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Рецепт приготування в’ялених томатів в сушарці для овочів Ізідрі смачний! Для заготівлі в’ялених помідорів необхідно відбирати щільні стиглі томати невеликого розміру, які мають м’ясисту оболонку і мало насіння. Для цих цілей ідеально підходить сорт сливка.
Помідори ретельно промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули.
Помідори ретельно промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім розрізаємо кожен помідор навпіл і за допомогою чайної ложки видаляємо серцевину (її можна скласти в лоток і використовувати в супи, рагу або печеня).
Підготовлені половинки помідорів викладаємо на кухонне рушник зрізом вниз і залишаємо на 20-25 хвилин, щоб рушник ввібрало зайву вологу.
Через зазначений час помідори викладаємо в лотки електросушарки зрізом вгору, щоб між половинками залишалося трохи вільного місця для циркуляції повітря між рівнями, злегка посипаємо їх сіллю і прованськими травами.
Встановлюємо заповнені помідорами рівні електросушарки на базу, закриваємо кришкою, виставляємо режим сушіння томатів або 50 градусів і вмикаємо сушарку. Вже через кілька годин в половинках томатів ви зможете побачити виділився сік. Не забуваємо кожні 2-3 години міняти між собою нижні рівні сушарки і верхні, так як на нижніх рівнях біля мотора помідори сохнуть набагато швидше, ніж на верхніх.
Після закінчення 7-9 годин деякі помідори вже будуть готові, необхідно перевірити їх: при натисканні на м’якоть з неї не повинна виділятися волога і пересушені томати теж не повинні бути.
Готові половинки помідорів знімаємо, а решта залишаємо досушиваться. Гілочки розмарину промиваємо в прохолодній проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони висохли від води. Зубчики часнику чистимо і промиваємо під проточною водою. Нарізаємо їх тонкими скибочками.
Баночки для помідор промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо над парою 5-7 хвилин. Потім знімаємо їх з парової лазні і даємо трохи обсохнути.
В готові баночки укладаємо гілочки розмарину, кілька пластинок часнику і помідори.
Якщо ви плануєте зберігати помідори тривалий час – оливкова олія необхідно добре розігріти, але не кип’ятити. Якщо ж помідори будуть зберігатися короткий проміжок часу – достатньо заповнити баночки маслом кімнатної температури і додати чайну ложку бальзамічного оцту. Заповнюємо баночки з помідорами маслом, зверху кладемо ще трохи розмарину і часнику. Кілька разів стукнем баночкою про робочу поверхню, щоб всі бульбашки повітря вийшли, а томати були повністю занурені в масло. Щільно закорковуємо баночку, залишаємо до повного охолодження масла при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в холодильник.
В'ялені помідори в електросушарці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в сушарці Помідори часточками з часником Помідори часточками на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш