Якщо звичайне яблучне пюре здається вам занадто нудним, додайте в нього банани і трохи апельсинового соку – десерт відразу заграє по-іншому. Щоб пюре добре зберігалося, банки і кришки для зберігання, якісно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука (очищені) – 2 кг
  • Банан (очищені) – 2 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимонна кислота – 12 ч. л.
  • Вода – 300 мл
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати яблучне пюре з бананом на зиму? Яблука вимиваємо, обсушуємо, вирізаємо насінну коробку і нарізаємо шматочками невеликого розміру. Пробиваємо сирі яблука блендером до однорідності.

Банани очищаємо. Вичавлюємо сік з апельсинів, а м’якоть пюрируем блендером разом з бананами.

поміщаємо В каструлю яблучне пюре, додаємо подрібнені банани з апельсинами, воду і апельсиновий сік. Додаємо цукор, лимонну кислоту, ставимо на плиту.

Нагріваємо до кипіння і проварюємо при помішуванні двадцять-двадцять п’ять хвилин на невеликому вогні.

періодично знімаємо Пінку.

Готове гаряче пюре розливаємо по чистим і сухим, попередньо простерилизованным банкам. Закручуємо чистими сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Смачного!

Новости