Якщо звичайне яблучне пюре здається вам занадто нудним, додайте в нього банани і трохи апельсинового соку – десерт відразу заграє по-іншому. Щоб пюре добре зберігалося, банки і кришки для зберігання, якісно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Яблука (очищені) – 2 кг
- Банан (очищені) – 2 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимонна кислота – 12 ч. л.
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 400 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати яблучне пюре з бананом на зиму? Яблука вимиваємо, обсушуємо, вирізаємо насінну коробку і нарізаємо шматочками невеликого розміру. Пробиваємо сирі яблука блендером до однорідності.
Банани очищаємо. Вичавлюємо сік з апельсинів, а м’якоть пюрируем блендером разом з бананами.
поміщаємо В каструлю яблучне пюре, додаємо подрібнені банани з апельсинами, воду і апельсиновий сік. Додаємо цукор, лимонну кислоту, ставимо на плиту.
Нагріваємо до кипіння і проварюємо при помішуванні двадцять-двадцять п’ять хвилин на невеликому вогні.
періодично знімаємо Пінку.
Готове гаряче пюре розливаємо по чистим і сухим, попередньо простерилизованным банкам. Закручуємо чистими сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Смачного!