Якщо у вас в цьому році видався такий же багатий урожай яблук, як і у нас, пропонуємо вам зробити корисні заготовки на зиму разом з нами і приготувати яблучний сік. Для приготування не потрібно нічого особливого: яблука і цукор. Якщо у вас немає соковижималки – не біда, в цьому вам допоможе м’ясорубка. Пропустивши яблука через м’ясорубку, необхідно гарненько процідити через марлю і сито, в результаті у вас вийде чистий яблучний сік без м’якоті.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати яблучний сік через м’ясорубку без м’якоті? Для приготування соку відбираємо стиглі соковиті яблука хорошої якості. Промиваємо їх під теплою проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.

Потім яблука за допомогою овочечистки чистимо від шкірки і ріжемо навпіл, видаляємо серцевину і плодоніжку і нарізаємо яблука на 4-6 частин так, щоб вони вміщалися в отвір м’ясорубки.

М’ясорубку ошпарюємо окропом, потім пропускаємо через неї яблука.

Яблучне пюре проціджуємо через марлю, складену в 3-4 шари, потім переливаємо готовий сік у каструлю, пропускаючи його через сито, щоб видалити залишки м’якоті.

Каструлю з соком ставимо на повільний вогонь, додаємо цукор, перемішуємо і нагріваємо сік до 90-95 градусів. Якщо на поверхні соку почне збиратися піна – знімаємо її за допомогою шумівки.

Банки для соку промиваємо питною содою, ретельно споліскують водою, ставимо в холодну духовку на решітку шийкою вниз і стерилізуємо при 110-120 градусах протягом 7-10 хвилин. Гарячі банки виймаємо з духовки і даємо їм трохи охолонути.

Готовий гарячий сік розливаємо по простерилизованным банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Перевіряємо герметичність і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо банки з соком на зберігання в темне прохолодне місце.

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму