Яблучний сік, приготований за допомогою блендера, більше нагадує смузі, адже він містить велику кількість м’якоті. На початку приготування ми відварюємо яблука і пюрируем їх, потім готуємо сироп, після чого з’єднуємо їх разом. В результаті виходить досить густий напій з великим вмістом клітковини. За бажанням в сік можна додати щіпку кориці, вона чудово поєднується з яблуками і додасть соку приголомшливий аромат.
Інгредієнти: на 2 л.
- Яблука – 3 кг
- Вода – 1 л
- Для сиропу: –
- Вода – 2 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст.
Процес приготування:
Як приготувати яблучний сік з допомогою блендера в домашніх умовах? Соковиті стиглі яблука промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути від води. Якщо яблука покупні, необхідно очистити їх від шкірки. Якщо ж яблука домашні і шкірка у них не дуже щільна – її не видаляємо.
Розрізаємо яблука навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину, нарізаємо яблука невеликими шматочками.
Викладаємо їх у каструлю з товстим дном, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Воду доводимо до кипіння і проварюємо яблука до м’якості 15-20 хвилин.
Каструлю з размягченными яблуками знімаємо з вогню і за допомогою заглибного блендера пюрируем яблука до однорідної консистенції і відставляємо в сторону.
Займемося приготуванням цукрового сиропу: у каструлю з товстим дном насипаємо цукор, додаємо воду і ставимо каструлю на середній вогонь.
Помішуючи, варимо масу до повного розчинення цукру.
У гарячий сироп викладаємо яблучне пюре, перемішуємо і доводимо до кипіння. Проварюємо 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.
Готовий яблучний сік розливаємо по попередньо простерилизованным банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо баки догори дном.
Перевіряємо герметичність і залишаємо банки з соком до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.
Яблучний сік без соковижималки Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму