Ячну кашу готують найчастіше на воді і молоці, так як на чистому молоці крупа погано розварюється. Така каша добре підходить і для дитячого харчування, і для дорослих, так як добре насичує організм вітамінами і мікроелементами. Час готування каші залежить від ступеня помелу крупи. Масло вершкове доповнить смак каші, а приготувати кашу солодкою або солоною залежить від вашого смаку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ячну кашу на молоці та воді. Спочатку підготуйте і відміряйте потрібну кількість інгредієнтів для приготування ячної каші.
Ячну крупу добре промийте або в окремій мисочці, або на густому ситі під проточною водою.
Промиту крупу перекладіть в каструлю з антипригарним покриттям або товстим дном.
Потім налийте до крупі гарячу воду, за своїм смаком додайте сіль і добре перемішайте.
Поваріть крупу на невеликому вогні протягом 8 хвилин, поки крупа повністю не вбере воду.
Потім в кашу налийте бажано гаряче молоко і варіть ячку на такому ж вогні і під прикритою кришкою ще протягом 20 хвилин.
Кашу ложкою регулярно помішуйте, щоб не підгоріла.
До кінця варіння насипте в кашу цукор, перемішайте і зніміть пробу. Якщо треба, смак налаштувати на свій розсуд.
Потім в кашу покладіть вершкове масло.
закрийте Каструлю кришкою і залиште на 10 хвилин, щоб каша настоялася і стала густішою.
Приготовану ячну кашу на воді і молоці розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Каші Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці у каструлі