Мультиварка-скороварка поєднує в собі функції цих двох кухонних гаджетів. Так як страви готуються під тиском, то готувати їх швидше, та й смак трохи інший. У цьому рецепті вам пропонується приготувати в мультиварці-скороварці ячну кашу з цибулевої засмажкою. Блюдо і дієтичне, і пісне.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ячну кашу в мультиварці-скороварці. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування ячної каші.
Для приготування засмажки почистіть цибулю і наріжте на невеликі шматочки.
В чашу приладу налийте столову ложку рослинного масла, покладіть нарізану цибулину.
Обсмажте цибулю на програмі «Випічка» до золотистого кольору.
Ячну крупу промийте під проточною водою і перекладіть в чашу до смаженій луку.
Потім крупу залийте окропом у кількості, зазначеному в рецепті. Закрийте кришку приладу. Закрийте клапан каструлі, повертаючи його проти годинникової стрілки. Увімкніть кнопку «Вибір функції» і становите програму «Каша».
Каструля буде 5-6 хвилин набирати тиск і потім загориться буква «Р» на табло. Час готування встановиться автоматично і буде 15-20 хвилин.
Після сигналу про завершення програми зачекайте, поки піде пар і знизиться тиск, і можете відкрити кришку. Кашу лопаткою акуратно перемішайте і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Каші Ячна каша Ячна каша в мультиварці Ячна каша в мультиварці Редмонд