Як готувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці? Якщо у вас є упаковка таких макаронів, то можна урізноманітнити обід або вечерю цікавим і смачним блюдом. Тільки пам’ятайте, що це блюдо подається в гарячому вигляді. Для поліпшення смаку додамо до макаронів твердий сир і помідори.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Гнізда з макаронів – 6 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Батон – 2 скибочки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Кетчуп – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як готувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці? Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для приготування цієї страви.

Замочіть у воді скибочки батона, що зробить фарш більш соковитим. Фарш перекладіть в зручну посуд.

Почистіть і дрібно наріжте цибулину.

Фарш по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем, додайте замочені і віджаті скибочки батона, нарізану цибулю і все добре вимісити.

В окремому посуді змішайте потрібну кількість майонезу (його можна замінити сметаною) з томатним кетчупом.

Це у вас буде соус до макаронних гнізд.

Поваріть в підсоленій воді протягом 2 хвилин гнізда, хоча дивіться на час виробника.

Форму для запікання трохи змастіть маслом і шумівкою перекладіть в неї гнізда.

Потім намажте їх приготованим соусом.

Мокрими руками сформуйте з фаршу акуратні круглі коржі товщиною до 1 см і розкладіть їх на гнізда.

Потім на коржі потрібно помістити скибочки помідора. Якщо у вас тільки заморожені томати, то розморозьте їх у гарячій воді і зніміть шкірку.

М’якоть розмороженого помідора розподіліть поверх м’ясних коржів.

що залишився після змащування гнізд соус додайте півсклянки холодної води, розмішайте і акуратно і по стінці перелийте його в форму.

Запікайте гнізда в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин.

За цей час натріть на середню тертку шматочок твердого сиру і змішайте його з подрібненим часником.

За 10 хвилин до закінчення запікання вийміть форму з духовки і посипте гнізда натертим сиром.

Форму знову поставте в духовку і через 10 хвилин вимкніть її. За цей час сир розплавиться і соус майже випарується.

Ваше блюдо готове. Розкладіть макаронні гнізда в порційні тарілки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем в духовці Гнізда з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем, помідорами і сиром в духовці