Ще один варіант засолювання сала сухим способом. Все просто: розрізаємо сало на шматки, нашпиговываем шматочками часнику і обсипаємо сіллю з чорним меленим перцем. Невеликий секрет – разом з шматочками часнику вставляємо в сало гвоздику, вона додасть закуски додатковий аромат. Втім, якщо ви не любите гвоздику, цей крок можна пропустити, все одно вийде смачно. Підготовлені шматочки сала складаємо в пакет і прибираємо в холодильник на засолювання. Через чотири-п’ять днів буде готовий дуже смачне, ароматне, ніжне сало – і домашні, і гості оцінять!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сало свиняче – 2 – 2,5 кг
  • Сіль велика – 350 – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Чебрець свіжий – 1 ч. л.
  • Часник – 200 гр.

Процес приготування:

Як посолити сало з часником і перцем в пакеті сухим способом? Вибираємо шматок сала: бажано, щоб він був не тонкий і містив м’ясні прошарку. Шкіру зрізаємо відразу або залишаємо – за бажанням. Добре промиваємо вибраний шматок, якщо потрібно, зачищаємо його лезом ножа від поверхневих забруднень.

Потім обсушуємо сало паперовими рушниками від води, що залишилася.

Розрізаємо підготовлений шматок на невеликі бруски довільного, зручного саме для вас розміру.

Часник очищаємо від лушпиння. Кожен зубок розрізаємо вздовж на дві-три частини, залежно від розміру. Головне, щоб шматочки часнику вийшли довгими, так ними буде зручніше нашпиговувати сало.

Беремо шматок сала, робимо кілька проколів у ньому і вставляємо в ці отвори шматочки часнику і гвоздику.

Те ж саме повторюємо з усіх боків шматочка. Таким чином нашпиговываем кожен шматок сала.

В окрему миску висипаємо велику сіль. Дрібну використовувати для засолювання не рекомендуємо, оскільки ступінь просолювання з нею дуже складно контролювати, і результат може розчарувати.

На сіль висипаємо чорний мелений перець.

Лаврове листя кришимо руками на дрібні шматочки і також висипаємо їх до солі. Перемішуємо сіль з прянощами.

В отриманій суміші щільно обвалюємо кожен нашпигований шматочок сала з усіх боків.

Складаємо підготовлене сало з сіллю і спеціями в щільний поліетиленовий пакет, акуратно зав’язуємо, щоб сіль не висипалася. Прибираємо пакет в холодильник на чотири-п’ять днів. Цього часу вистачить, щоб сало просолилось і було готове до вживання.

Дістаємо сало з пакета, очищаємо від солі і спецій і прибираємо в морозильну камеру на зберігання. Перед подачею заморожене сало можна легко нарізати на делікатні тонкі скибочки, якщо дати йому трохи відтанути протягом декількох хвилин.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала сухим способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало з прошарками м'яса