Смачний, розсипчастий плов з бараниною на багатті приготувати досить просто. Цей рецепт точно сподобається всім! Пряний, ароматний і корисний, так що відразу хочеться взяти добавку!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Баранина – 1 – 1,5 кг
- Рис басматі – 800 гр.
- Морква – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1, 5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 2 – 3 л
Процес приготування:
Як приготувати розсипчастий плов на вогнищі?! Баранину миємо, чистимо від плівки і ріжемо кубиками приблизно в 1,5*1,5 див.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо кільцями або півкільцями.
Морквину також очищаємо і нарізаємо невеликою соломкою.
Розігріваємо рослинне масло в казані і викладаємо баранину, обсмажуємо її 10 хв., потім додаємо цибулю і морквину, перемішуємо і смажимо ще 10 хв.
Рис промиваємо і додаємо в казан, засипаємо спеції, сіль, скарбі головку часнику. Заливаємо воду, краще відразу додати 2л., щоб рис був розсипчастим. Якщо вода википить, поступово додаємо ще. Накриваємо казан кришкою і готуємо 30-35 хв. після закипання.
Смачного!