Смачний, розсипчастий плов з бараниною на багатті приготувати досить просто. Цей рецепт точно сподобається всім! Пряний, ароматний і корисний, так що відразу хочеться взяти добавку!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Баранина – 1 – 1,5 кг
  • Рис басматі – 800 гр.
  • Морква – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1, 5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 2 – 3 л

Процес приготування:

Як приготувати розсипчастий плов на вогнищі?! Баранину миємо, чистимо від плівки і ріжемо кубиками приблизно в 1,5*1,5 див.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо кільцями або півкільцями.

Морквину також очищаємо і нарізаємо невеликою соломкою.

Розігріваємо рослинне масло в казані і викладаємо баранину, обсмажуємо її 10 хв., потім додаємо цибулю і морквину, перемішуємо і смажимо ще 10 хв.

Рис промиваємо і додаємо в казан, засипаємо спеції, сіль, скарбі головку часнику. Заливаємо воду, краще відразу додати 2л., щоб рис був розсипчастим. Якщо вода википить, поступово додаємо ще. Накриваємо казан кришкою і готуємо 30-35 хв. після закипання.

Смачного!

Плов без м'яса Плов без цибулі Плов в казані Плов з баранини з рисом Плов з куркумою Плов з рисом басматі Узбецький плов в казані на вогнищі