Плов зі свинини – ситна та поживна страва, яку можна приготувати вдома на газовій плиті. У казані плов виходить розсипчастим, в міру жирним, з ароматом спецій, часнику і барбарису.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Окріп – 300 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Барбарис – 7 – 8 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування плову з свинини в казані на газу смачний! Свинину помийте і наріжте кубиками.

поставте Казан на газ, прогрійте його і викладіть м’ясо. Смажте на сильному вогні, поки не випарується вся волога. Потім додайте столову ложку рослинного масла, дайте м’ясу зарум’янитися, влийте трохи води, щоб свинина була повністю покрита, і доведіть до кипіння. Потім прикрийте казан кришкою і тушкуйте м’ясо на повільному вогні півгодини.

Моркву очистіть і наріжте соломкою. З лука зніміть піну і дрібно наріжте його.

Рис промийте в декількох водах.

В казан влийте масло, додайте цибулю і моркву, смажте 5-7 хвилин.

Додайте в казан рис, влийте окріп, посоліть і приправте за смаком. Закрийте казан кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні півгодини, не перемішуючи.

З часнику зніміть верхній шар лушпиння, але не розбирайте на зубчики. Через півгодини додайте в казан часник і барбарис, тушкуйте ще 10 хвилин. Потім дайте настоятися плову 15-20 хвилин. Після цього плов можна подавати на стіл.

Смачного!

Пісний плов Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Узбецький плов в казані на плиті