Поживна і проста в приготуванні самса виходить з картопляною начинкою. Теплу закуску можна подавати до обіду або вечері. Рум’яне частування з листкового тіста доповнить багато домашні страви.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 100 мл
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати самсу з картоплею в домашніх умовах? Дріжджі і столову ложку розчиняємо в теплій воді. Залишаємо на 10 хвилин.
В цей час розтоплюємо маргарин на плиті до рідкого стану.
З’єднуємо дріжджі з маргарином. Сюди ж додаємо сіль і борошно. Ретельно вимішуємо тісто до щільного клубка. Залишаємо продукт на 30 хвилин в теплому місці.
Тонко розкачуємо тісто качалкою. Обмазуємо пласт рослинним маслом і скручуємо його в рулет. Відправляємо на 30 хвилин в морозильну камеру.
Підморожене тісто нарізаємо на частини. Кожну розгортаємо в коло.
Підготуємо начинку. Знімаємо шкірку з картоплі, промиваємо його і змішуємо з сіллю і спеціями за смаком.
У центр кожного кола кладемо картопляну начинку. Підверніть кінці, щоб отримати форму трикутника. Обмазуємо заготовки збитим яйцем, посипаємо насінням і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.
Готову самсу з начинкою викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Самса Самса з дріжджового тіста Тісто для самси Узбецька самса