Поживна і проста в приготуванні самса виходить з картопляною начинкою. Теплу закуску можна подавати до обіду або вечері. Рум’яне частування з листкового тіста доповнить багато домашні страви.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 100 мл
  • Сухі дріжджі – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати самсу з картоплею в домашніх умовах? Дріжджі і столову ложку розчиняємо в теплій воді. Залишаємо на 10 хвилин.

В цей час розтоплюємо маргарин на плиті до рідкого стану.

З’єднуємо дріжджі з маргарином. Сюди ж додаємо сіль і борошно. Ретельно вимішуємо тісто до щільного клубка. Залишаємо продукт на 30 хвилин в теплому місці.

Тонко розкачуємо тісто качалкою. Обмазуємо пласт рослинним маслом і скручуємо його в рулет. Відправляємо на 30 хвилин в морозильну камеру.

Підморожене тісто нарізаємо на частини. Кожну розгортаємо в коло.

Підготуємо начинку. Знімаємо шкірку з картоплі, промиваємо його і змішуємо з сіллю і спеціями за смаком.

У центр кожного кола кладемо картопляну начинку. Підверніть кінці, щоб отримати форму трикутника. Обмазуємо заготовки збитим яйцем, посипаємо насінням і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.

Готову самсу з начинкою викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Самса Самса з дріжджового тіста Тісто для самси Узбецька самса