Самса – блюдо, яке можна однаково успішно приготувати в духовці на сковороді. Пиріжки виходять пишними і хрусткими. Начинку для самси можна взяти будь-яку за своїм смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 – 600 гр.
  • М’ясо – 450 – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сіль – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати самсу з листкового тіста на сковороді? Тісто можна взяти готове або замісити його самостійно. Тісто розділіть на частини і розкачайте в тонкі коржі діаметром 11-12 сантиметрів.

М’ясо прокрутити через м’ясорубку.

Цибулю наріжте дрібними кубиками.

На рослинному маслі обсмажте цибулю і м’ясний фарш, посоліть за смаком.

Начинку викладіть на тісто.

Щільно закріпіть краї тіста, щоб при смаженні бульйон не витікав і масло не брызгало.

Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло.

Самсу смажте з обох сторін на помірному вогні до золотистого кольору.

Готові пиріжки перекладіть на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків жиру. Потім подавайте самсу на стіл.

Приємного апетиту!

Самса Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом