Одні з найпопулярніших грибів для зимового засолення – це білявки. Цей процес досить копіткий, але результат цього вартий. Гриби виходять дуже смачними і хрусткими.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Білани – 1 кг
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Як солити білани на зиму? Ретельно перебираємо гриби, видаляємо всі гнилі частини.
Після цього білани промиваємо у великій кількості води і нарізаємо на зручні шматочки.
Білани викладаємо у велику каструлю, повністю заливаємо їх водою.
Додаємо трохи солі і ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин, після відкидаємо гриби на друшляк і промиваємо їх.
Оброблені білани викладаємо в каструлю, чергуючи з зубчиками часнику і щедро обсипаючи крупною сіллю.
Ставимо вміст каструлі під гніт на тиждень.
Через деякий час, білани засолятся і їх можна перекласти в чисті банки і закрутити кришками. Можна відправляти на зберігання.
Гриби на зиму Солоні гриби на зиму