Одні з найпопулярніших грибів для зимового засолення – це білявки. Цей процес досить копіткий, але результат цього вартий. Гриби виходять дуже смачними і хрусткими.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Білани – 1 кг
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.

Процес приготування:

Як солити білани на зиму? Ретельно перебираємо гриби, видаляємо всі гнилі частини.

Після цього білани промиваємо у великій кількості води і нарізаємо на зручні шматочки.

Білани викладаємо у велику каструлю, повністю заливаємо їх водою.

Додаємо трохи солі і ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин, після відкидаємо гриби на друшляк і промиваємо їх.

Оброблені білани викладаємо в каструлю, чергуючи з зубчиками часнику і щедро обсипаючи крупною сіллю.

Ставимо вміст каструлі під гніт на тиждень.

Через деякий час, білани засолятся і їх можна перекласти в чисті банки і закрутити кришками. Можна відправляти на зберігання.

Гриби на зиму Солоні гриби на зиму