Грузді перед вживанням потрібно обов’язково вимочіть їх, щоб видалити молочну кислоту, що міститься в грибах і надає їм гіркоту. Грузді будемо використовувати білі, тоді заготівля виходить більш прозорою і має естетичний вигляд.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді жовті – 1 кг
- Парасольки кропу – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 4,5 ст. л.
Процес приготування:
Як солити грузді гарячим способом у банках? Грузді промити водою, використовуючи губку або стару зубну щітку. Місця, які не відчищаються, краще обрізати. Замочити грузді у воді на добу, воду міняти при цьому три рази. Перекласти грузді в казан або таз.
У воду додати сіль за смаком, розмішати до розчинення.
Залити гриби сольовим розчином, включити вогонь. Кип’ятити грузді півгодини. Якщо з’являється піна, її обов’язково потрібно знімати.
Гриби приготувалися, коли опустилися на дно таза. Відкинути грузді на сито, ретельно промити в холодній воді.
Одночасно з цим закип’ятити 1,5 л води, розчинити в них 4,5 ст. л. солі. Це буде розсіл для заповнення банок.
Гриби і розсіл злегка остудити, наповнити банки грибами. Банки попередньо простерилізувати, кришки прокип’ятити.
Всипати в кожну банку по 3 горошини запашного перцю, покласти по 1-2 парасольки кропу, 2 зубчики часнику.
Накласти в банку грибів, залити розсолом до країв банки.
Прикрити кришками і залишити постояти ніч.
Вранці долити розсолу, якщо він вбрався, і закрити капроновими кришками. Прибрати на зберігання в підвал.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді Як приготувати грузді - рецепти