Солені опята без загортання прості в приготуванні. За смаком гриби виходять соковитими і пікантними. Закуску можна додавати в салати, а також подавати в якості доповнення до гарячих страв.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Опеньки свіжі – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – за смаком
  • Насіння кропу – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як солити опеньки без загортання? Очищаємо опеньки, заливаємо водою і доводимо до кипіння, після чого варимо ще 20 хвилин.

Відкидаємо гриби на друшляк, даємо стекти воді.

Заливаємо опеньки літром холодної води. Знову доводимо до кипіння.

Додаємо в каструлю з грибами сіль, цукор, лаврове листя, насіння кропу і перець. Кип’ятимо 15 хвилин.

Очищаємо часник, нарізаємо його невеликими шматочками, додаємо їх в каструлю разом з оцтом.

Варимо опеньки зі спеціями ще 10 хвилин, після чого знімаємо каструлю з вогню і щільно закриваємо рушником або пергаментним папером. Даємо повністю охолонути.

Після остигання солені опята готові вживання. Також їх можна розподілити по банкам і відправити на зберігання.

Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Як приготувати опеньки - рецепти