Древній спосіб засолювання грибів – засолювання їх у дерев’яній діжці. Таку бочку встановлюють у холодному темному місці. Гриби в ній зберігаються тривалий час, добре просаливаются і приймають у себе запахи ароматних трав.
Інгредієнти: на 20 л.
- Грузді білі – 20 кг
- Сіль – 1 кг
- Часник – за смаком
- Зелень – за смаком
- Парасольки кропу – за смаком
- Корінь петрушки – за смаком
Процес приготування:
Як солити грузді в бочці? Гриби перебрати, помити і обрізати ніжки.
Залити гриби водою на добу, міняти кожні 5 годин. Далі воду злити, гриби перемити в проточній воді.
На дно бочки викласти шар з листя, часнику, коріння, кропу, всипати сіль. Далі покласти шар з грибів товщиною близько 7 см, посипати сіллю, покласти зелень. Повторювати маніпуляції, поки не закінчаться грузді. Сіль розподіляти по всім верствам рівномірно. Накрити гриби марлею, придавити зверху гнітом. Через пару днів гриби пустять сік.
Через 6 тижнів можна вживати солоні хрусткі грузді в їжу.
Приємного апетиту!
Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Солоні білі грузді Солоні гриби на зиму Солоні грузді Як приготувати грузді - рецепти