Багато господині заготовляють на зиму грузді, але не всі знають, що з них можна приготувати смачне і ситне блюдо – вареники з картоплею і грузді. Солоні грузді для вареників дрібно нарізаються, а свіжі або заморожені подрібнюються в блендері. Спробуйте різні варіанти. Тісто для вареників замішується на воді і яйці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Грузді – 300 гр.
  • Картопля (варена) – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Вода – 180 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати вареники з картоплею і грузді. Спочатку приготуйте тісто для вареників. У чашку об’ємом 200 мл розбийте яйце і до верху чашки налийте воду. Все перемішайте. У посуд для замішування тіста просійте борошно, додайте сіль і перелийте воду з яйцем. Руками замісити тісто. Потім тісто на 30 хвилин поставте в холодильник.

Грузді промийте та відваріть в солоній воді.

Відварені грузді разом з очищеним цибулею і відварною картоплею подрібніть на м’ясорубку або за допомогою блендера.

Ці інгредієнти подрібнені перекладіть в миску, додайте сметану, сіль і чорний перець і перемішайте. Начинка готова.

Тісто наріжте на невеликі шматочки і розкачайте качалкою. На кожен шматок покладіть грибну начинку і красиво зліпити вареники. Потім вареники відваріть і можете подавати до столу зі сметаною або хріном.

Приємного апетиту!

Вареники Вареники з картоплею Вареники з картоплею і грибами Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді з яйцями Як приготувати грузді - рецепти