Існує безліч технологій засолювання грибів. Перед вами простий і доступний рецепт засолки підберезників на зиму. За даним рецептом необхідний мінімальний набір інгредієнтів. Незважаючи на простоту приготування, смакові якості грибів виходять відмінними!
Інгредієнти: на 1 л.
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Як солити підберезники на зиму? Підберезники перебираємо, ретельно промиваємо під проточною водою. Гриби кладемо в каструлю з водою і проварюємо їх після закипання протягом 25-30 хвилин. Далі підберезники відкидаємо на друшляк і промиваємо.
Воду, що залишилася після варіння грибів, проціджуємо кілька разів через сито або марлю, додаємо в неї сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
В банки викладаємо лавровий лист, листя вишні і смородини, запашний перець і гвоздику. Далі заповнюємо ємності грибами. Після цього вливаємо підготовлений розсіл. Банки закриваємо кришками і переміщаємо в прохолодне місце.
Солоні підберезники на зиму готові!
Приємного вам апетиту!
Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Підберезники на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти