Існує безліч технологій засолювання грибів. Перед вами простий і доступний рецепт засолки підберезників на зиму. За даним рецептом необхідний мінімальний набір інгредієнтів. Незважаючи на простоту приготування, смакові якості грибів виходять відмінними!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підберезники свіжі – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Як солити підберезники на зиму? Підберезники перебираємо, ретельно промиваємо під проточною водою. Гриби кладемо в каструлю з водою і проварюємо їх після закипання протягом 25-30 хвилин. Далі підберезники відкидаємо на друшляк і промиваємо.

Воду, що залишилася після варіння грибів, проціджуємо кілька разів через сито або марлю, додаємо в неї сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

В банки викладаємо лавровий лист, листя вишні і смородини, запашний перець і гвоздику. Далі заповнюємо ємності грибами. Після цього вливаємо підготовлений розсіл. Банки закриваємо кришками і переміщаємо в прохолодне місце.

Солоні підберезники на зиму готові!

Приємного вам апетиту!

Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Підберезники на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти