Ароматні мариновані підберезники з маслом виходять ще більш наваристими і апетитними. Закуска складе відмінний тандем багатьом домашнім стравам.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Підберезники свіжі – 1,5 кг
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 2 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані підберезники з маслом, перебираємо і промиваємо гриби. Якщо підберезники великі, то їх слід нарізати на кілька шматочків. Спершу гриби відварюємо окремо 10 хвилин в киплячій воді. Потім зливаємо воду і промиваємо.

Розігріваємо воду, в якій будемо готувати маринад. Додаємо в неї сіль, цукор і інші спеції. Кип’ятимо 10 хвилин, після додаємо гриби і продовжуємо варити ще 20 хвилин. За хвилину до готовності вливаємо оцтову кислоту і рослинне масло. Знімаємо з плити.

Стерилізуємо банки. Вливаємо в них гриби в гарячому маринаді. Закриваємо заготовки кришками і залишаємо до повного охолодження. Після відправляємо на зберігання. Готово!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Підберезники на зиму Як приготувати підберезники - рецепти