З цього простого рецепту ви зможете швидко приготувати м’яке, ніжне і в міру просолене сало, хоч і використовується досить міцний розсіл. Саме такий смак воліють багато. Для приготування цієї закуски виберіть сало з прошарками м’яса: грудинку або шийну частину. Солити можна в будь-якому посуді.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало з прошарками м’яса – 1.5 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 8 ст. л.
- Часник – 2 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Як солити сало в розсолі в холодильнику? Сало для приготування цієї закуски промийте холодною водою, обов’язково поскоблив ножем шкірку. Обсушіть його паперовим рушником і наріжте на шматочки довільного розміру.
В окремому посуді зваріть розсіл з розрахунку 150 г солі на один літр води, саме таке співвідношення води і солі зробить сало м’яким і смачним.
В чистий пластиковий контейнер шматочки сала укладіть в два шари, перекладаючи їх скибочками очищеного часнику, листами лавра і посипаючи чорним меленим перцем.
Потім сало зі спеціями залийте приготовленим розсолом. Якщо у вас сало м’яке, то заливайте охолодженим розсолом, а якщо трохи жорсткувате – заливайте гарячим, так м’ясо буде м’якше.
Потім сало в розсолі трохи перемішайте. Закрийте посуд кришкою і поставте на 3 доби в холодильник. Якщо розсіл був гарячий, спочатку остудіть все до домашньої температури. Щоб сало було занурене в розсіл повністю, помістіть зверху невеликий вантаж.
Після закінчення цього часу ваша закуска буде повністю готовою. Подайте таке сало до столу з цибулею, помідором, огірком і чорним хлібом.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса