Вважаєте неможливим насолоджуватися смаком свіжих домашніх помідорів в розпал зими? Поспішаємо переконати вас у зворотному. Помідори часточками на зиму свіжі можливо приготувати навіть у домашніх умовах. Для цього вам знадобиться мінімальний набір продуктів, трохи зусиль і чітке дотримання покрокової інструкції, яка представлена в даному рецепті.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 12 шт.
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль велика – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування часточками помідор на зиму свіжі смачний! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти.

Вимийте помідори і злегка просушіть, виклавши на паперовий рушник.


Далі кожен плід розрізаємо навпіл. Робити це потрібно максимально акуратно, щоб не пошкодити помідор. Наступний крок – ретельно промиваємо банки з використанням харчової соди, гарненько їх споліскують, а потім стерилізуємо зручним для вас способом. В стерилізовані банки до самого горлечка акуратно розкладаємо томатні часточки.

Поверх часточок висипаємо сіль.

Потім заливаємо вміст банки охолодженою кип’яченою водою. Всі помідори повинні бути покриті водою.

Головний секрет збереження у помідорів свіжого смаку криється в стерилізації. Для цього беремо велику каструлю, її дно устеляємо вафельним рушником, ставимо на нього банки з помідорами, накриті кришками, після чого заливаємо каструлю водою, щоб 2/3 частини банки були занурені у воду. Після того, як вода в каструлі закипить, стерилізуємо банки ще 15 хвилин.

Залишилося закатати банки кришками, укутати теплою ковдрою, перевернувши їх догори дном до повного охолодження.

Зберігати таку заготовку рекомендується в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без цукру на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму