Ніжна кукурудзяна каша подобається і дорослим, і дітям. Це відмінний варіант сніданок: каша не тільки зарядить енергією повільних вуглеводів, але і порадує з ранку яскравим сонячним кольором. Вариться вона дуже просто і досить швидко – впорається будь!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кукурудзяна крупа – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Ізюм – для прикраси
  • Горіхи для прикраси

Процес приготування:

Як варити кукурудзяну кашу на молоці у каструлі? Вказану кількість води наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння.

Поки вода нагрівається, кукурудзяну крупу промиваємо в чистій воді.

Викладаємо промиту крупу у киплячу воду, одночасно помішуючи кописткою, щоб не утворювалися грудки.

Доводимо до кипіння.

Додаємо сіль та цукровий пісок, розмішуємо.

З моменту закипання варимо крупу десять-п’ятнадцять хвилин, поки вся вода не вбереться.

Далі вливаємо молоко, добре перемішуємо і знову доводимо до кипіння.

Вже з молоком варимо кашу на середньо-низькому вогні ще п’ятнадцять хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб каша не пригоріла.

В кінці приготування додаємо вершкове масло, перемішуємо.

Розкладаємо готову кашу по порційних тарілках.

Додатково кладемо по маленькому шматочку вершкового масла, прикрашаємо горіхами і сухофруктами. Подаємо в гарячому вигляді

Приємного апетиту!

Каші Кукурудзяна каша в каструлі Кукурудзяна каша для дитини Кукурудзяна каша на воді і молоці Кукурудзяна каша на молоці на плиті