Ніжна кукурудзяна каша подобається і дорослим, і дітям. Це відмінний варіант сніданок: каша не тільки зарядить енергією повільних вуглеводів, але і порадує з ранку яскравим сонячним кольором. Вариться вона дуже просто і досить швидко – впорається будь!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кукурудзяна крупа – 100 гр.
- Вода – 200 мл
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло вершкове – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – за смаком
- Ізюм – для прикраси
- Горіхи для прикраси
Процес приготування:
Як варити кукурудзяну кашу на молоці у каструлі? Вказану кількість води наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння.
Поки вода нагрівається, кукурудзяну крупу промиваємо в чистій воді.
Викладаємо промиту крупу у киплячу воду, одночасно помішуючи кописткою, щоб не утворювалися грудки.
Доводимо до кипіння.
Додаємо сіль та цукровий пісок, розмішуємо.
З моменту закипання варимо крупу десять-п’ятнадцять хвилин, поки вся вода не вбереться.
Далі вливаємо молоко, добре перемішуємо і знову доводимо до кипіння.
Вже з молоком варимо кашу на середньо-низькому вогні ще п’ятнадцять хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб каша не пригоріла.
В кінці приготування додаємо вершкове масло, перемішуємо.
Розкладаємо готову кашу по порційних тарілках.
Додатково кладемо по маленькому шматочку вершкового масла, прикрашаємо горіхами і сухофруктами. Подаємо в гарячому вигляді
Приємного апетиту!
Каші Кукурудзяна каша в каструлі Кукурудзяна каша для дитини Кукурудзяна каша на воді і молоці Кукурудзяна каша на молоці на плиті