За пропонованим рецептом ви можете приготувати в домашніх умовах справжній жаждоутоляющий напій, який можна буде вживати і дітям. Готуємо квас з березового соку на основі родзинок, чорного хліба і невеликої кількості цукру, а для ароматизації замість традиційних цитрусових додамо гілочки смородини.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- березовий Сік – 1.5 л.
- Хліб – 1 скибочка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Виноград Кишмиш – 8 шт.
- Живці чорної смородини – 2 шт.
Процес приготування:
Як зробити квас з березового соку в домашніх умовах? Свіжий березовий сік потримайте 2 доби, щоб він трохи помутнів, що краще позначиться на смаку квасу. В чисті пластикові пляшки акуратно насипте потрібну кількість цукру, покладіть родзинки і пару шматочків чорного хліба, краще хлібної скоринки. Потім пляшки помістіть смородинові гілочки.
Потім через лійку розлийте березовий сік в ці пляшки, не заповнюючи їх до самого верху.
Кожну пляшку рукою трохи стисніть, щоб видалити все повітря, і відразу щільно закрутіть кришечкою. Пляшки із соком покладіть горизонтально в тепле місце (на підвіконня) на 3 дні. За цей час в результаті бродіння пляшки надуются.
Після цього повторно видаліть їх пляшок весь утворився повітря і залиште пляшки з квасом в теплі ще на 2 дні. Потім квас перенесіть в холодне темне місце.
Через місяць квас насититься газом і «буде грати», а вже прийдуть і спекотні дні, і ваш квас з березового соку вгамує спрагу краще магазинної мінералки.
Смачних і вдалих заготовок!
Квас без дріжджів Квас з березового соку Квас з березового соку в пляшках Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з цукром Хлібний квас