В приготуванні кукурудзяної каші для дітей немає нічого складного, проте варто враховувати кілька нюансів, щоб готова страва не розчарувало. По-перше, посуд для варіння каші вибираємо з товстими стінками, інакше великий ризик пригорання. По-друге, щоб крупа добре розварилася, і готова каша вийшла ніжною, спочатку варимо кукурудзу на воді і лише в середині варіння доливаємо молоко. Також важливо для оптимального смаку каші додавання вершкового масла – з ним кукурудзяна маса стає оксамитовою, м’якою, маленькі їдці від такого не відмовляються.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кукурудзяна крупа – 0.5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1,5 склянки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Як зварити кукурудзяну кашу на молоці для дитини? Зазначене кількість кукурудзяної крупи добре промиваємо в проточній воді – так піде зайва пил та інші можливі забруднення.

Кладемо чисту крупу у сотейник або каструлю, заливаємо водою.

Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння.

Після закипання знижуємо температуру до мінімуму і варимо при помішуванні, поки не вбереться вся рідина. На це йде орієнтовно десять хвилин.

наприкінці зазначеного часу додаємо сіль та цукровий пісок, перемішуємо.

Відміряємо потрібну кількість молока, відповідно до пропорцій.

Вливаємо молоко в гарячу кукурудзяну масу, перемішуємо і знову доводимо до кипіння.

Каша з молоком легко пригорає, тому варити її потрібно при частому помішуванні на мінімальній температурі. Довариваем кашу ще п’ятнадцять – двадцять хвилин. Потім знімаємо з плити, закриваємо кришкою і закутуємо на півгодини – так каша настоїться і стане ще густіше і ніжніше.

Розкладаємо гарячу кукурудзяну кашу по тарілках, викладаємо на поверхню вершкове масло і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Кукурудзяна каша для дитини Кукурудзяна каша на воді Кукурудзяна каша на воді і молоці Кукурудзяна каша на молоці на плиті