Цей рецепт відмінно підійде для любителів побалувати себе чим-небудь солодким і соковитим. Приготувати таку страву максимально просто. Єдине, що вам знадобиться, – вільний час. Інше ви знайдете на своїй кухні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Кефір – 350 мл
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Вишня – 350 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Крохмаль картопляний – за смаком
Процес приготування:
Як зварити вареники з вишнею в каструлі? Ви можете зварити вже готові вареники, які продаються в будь-якому продуктовому магазині. Проте вони точно не зможуть замінити домашні вареники. Для них нам доведеться самостійно приготувати тісто і начинку. Для тесту ми заздалегідь просіваємо борошно кілька разів. Так вона збагатиться киснем, а тісто в результаті вийде дуже м’яким і пишним. Додаємо до борошна цукор, половину чайної ложки солі і соди. Добре розмішайте суху суміш.
Поступово починаємо додавати до борошні кефір. Використовувати стоїть саме його, так як він ідеально поєднується з ягодами вишні. Після кожного додавання добре розмішуйте тісто ложкою або віночком. Після цього трохи помісіть тісто руками. Якщо воно буде сильно липнути до рук, додайте ще борошна. Однак з нею не можна переборщити, так як тісто може стати твердим. Сформуйте з тіста круг. Покладіть його в пакет або загорніть в харчову плівку. Надішліть тісто в холодильник на 20-25 хвилин.
Приступаємо до приготування начинки. Вишню кілька разів промийте в холодній воді. Перемістіть ягоди на рушник, щоб з них стекла зайва рідина. З кожної ягоди необхідно прибрати кісточки. Можете зробити це за допомогою шпильки. У невеликій мисці змішайте цукор і крохмаль, який не дозволить соку ягід випливати з вареників. Додайте суміш до ягід вишні і добре перемішайте начинку.
Дістаньте тісто з холодильника і перекладіть його на поверхню, присипану борошном. Розкачайте його з допомогою качалки. Нам необхідно зробити з нього невеликі гуртки. Для цього використовуйте звичайний стакан. Готові кола викладайте на відстані один від одного. Бажано накрити харчовою плівкою, щоб вони не висохли.
У центр кожного кола викладаємо начинку з вишні і цукру. Постарайтеся не переборщити з кількістю, так як в процесі варіння вареники можуть порватися. Міцно скріпити краї вареників. На них не повинен потрапити сік вишні або цукор. З-за цього вареники можуть розклеїтися в процесі приготування.
Наповнюємо каструлю холодною водою. Для 400 грам нам знадобиться 2 літра води. Якщо ви будете готувати кілограм продукту, доведеться використовувати 4-5 літрів. Переміщаємо каструлю на вогонь. Коли вода закипить, додайте до неї сіль і добре розмішайте. Опускайте вареники у воду швидко. Перемішуйте їх шумівкою, щоб не пошкодити вареники. Робіть це протягом усього приготування. Так вареники не злипнуться між собою. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь. Тепер варіть вареники ще протягом 5 хвилин. Коли вони спливуть на поверхню води, дістаньте їх з каструлі і перекладіть в друшляк. Готове тісто має стати прозорим.
Подавайте блюдо порційно. Ви можете змастити вареники вершковим маслом, яке потрібно заздалегідь розтопити в мікрохвильовій печі. Ви також можете посипати страву цукровою пудрою або приготувати до нього вишневий сироп. Класичним супровід вареників може стати звичайна сметана. Подавайте блюдо гарячим. Проте в холодному вигляді воно залишається таким же смачним. Настав час спробувати результат.
Вареники Вареники з вишнею на кефірі Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників з вишнею, щоб не разваривалось Тісто для вареників на кефірі