Оригінальний спосіб приготування домашніх вареників – в мікрохвильовці. Спробуйте простий рецепт страви з ситної картопляною начинкою. Підходить для обідів!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 120 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з картоплею в мікрохвильовці? Приготуємо просте тісто на воді. Для цього просіваємо борошно з сіллю і з’єднуємо її з водою і олією. Замішуємо вміст до отримання м’якого і еластичного тіста.

Далі чистимо картоплю, відварюємо до готовності і перетворюємо в ніжне пюре, додавши рослинне масло, сіль і перець за смаком.

Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, який ділимо на невеликі круглі шматочки. До них викладаємо начинку і загортаємо заготовку в потрібній формі.

Зліплені вареники кладуть у тарілку і заливаємо їх теплою кип’яченою водою. Ставимо страву в мікрохвильовку і готуємо на великій потужності 6 хвилин.

Дістаємо вареники з мікрохвильовки, перекладаємо на порційну тарілку і подаємо до столу. Готово!

Вареники Вареники на воді з картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді