Запіканку можна подавати і в гарячому вигляді, але смачніше вона буде трохи охолола. Витративши зовсім небагато часу і зусиль, виходить пиріг з кабачків з ніжною текстурою, який можна і на званий обід подати і рідним до чаювання приготувати.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 0,5 кг
- Яйце – 3 шт.
- Зелень – 100 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт запіканки з кабачків в мікрохвильовці гранично простий! З кабачка зріжте шкірку.
Подрібніть на тертці кабачок. Відіжміть трохи рідина з овоча і перекладіть його в миску.
Видавіть очищені і промиті часник, додайте яйця, подрібнену зелень і спеції.
Ретельно перемішайте масу.
Покладіть до неї сметану, майонез, просійте борошно і розпушувач. Останній можна замінити ½ ч. л. соди.
Розмішайте інгредієнти до однорідної консистенції. Жароміцну ємність змастіть маслом за допомогою пензлика.
Перелийте в неї тісто.
Поставте посуд з тестом в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 15 хвилин. Після цього встановіть режим «Гриль» і запікайте 5 хвилин для освіти рум’янцю на поверхні запіканки.
Дістаньте ємність з печі і залиште остигати у формі. Перекладіть випічку на плоску тарілку і подавайте.
Приємного апетиту!
Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків