Запіканку можна подавати і в гарячому вигляді, але смачніше вона буде трохи охолола. Витративши зовсім небагато часу і зусиль, виходить пиріг з кабачків з ніжною текстурою, який можна і на званий обід подати і рідним до чаювання приготувати.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 0,5 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 100 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт запіканки з кабачків в мікрохвильовці гранично простий! З кабачка зріжте шкірку.

Подрібніть на тертці кабачок. Відіжміть трохи рідина з овоча і перекладіть його в миску.

Видавіть очищені і промиті часник, додайте яйця, подрібнену зелень і спеції.

Ретельно перемішайте масу.

Покладіть до неї сметану, майонез, просійте борошно і розпушувач. Останній можна замінити ½ ч. л. соди.

Розмішайте інгредієнти до однорідної консистенції. Жароміцну ємність змастіть маслом за допомогою пензлика.

Перелийте в неї тісто.

Поставте посуд з тестом в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 15 хвилин. Після цього встановіть режим «Гриль» і запікайте 5 хвилин для освіти рум’янцю на поверхні запіканки.

Дістаньте ємність з печі і залиште остигати у формі. Перекладіть випічку на плоску тарілку і подавайте.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків