Апетитна запіканка з кабачків і картоплі послужить ситним варіантом вашого гарніру. Подавати таку страву можна до м’яса або риби. Також запіканка добре поєднується зі свіжими овочами. Ідеально для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Сир – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків і картоплі легко! Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Потім овоч нарізаємо на невеликі шматочки.

Картоплю заздалегідь відварюємо в мундирі. Після охолодити овочі і знімаємо шкірку. Нарізаємо також невеликими шматочками. Форму для випікання обмазуємо маслом. Викладаємо шар з картоплі, а потім з кабачків. Солимо і перчимо.

Цибулину нарізаємо на дрібні кубики. Обсмажуємо на олії до прозорості.

Яйця збиваємо з молоком і обсмаженою цибулею. Можна трохи посолити і поперчити. Рівномірно виливаємо заправку в овочі. Посипаємо тертим сиром.

Випікаємо страву при 180 градусах 25-30 хвилин. Готову запіканку ділимо на порції і подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Запіканка з картопляного пюре в духовці Кабачки для схуднення Кабачки з сиром Картопляна запіканка