Ніжна і повітряна запіканка з кабачків – це відмінний варіант легкого перекусу або вечері. Поєднання молодого кабачка зі свіжою зеленню і м’якою бринзою не залишить вас байдужими. Запіканка виходить легкою, вона однаково хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді, як самостійне блюдо, так і в якості гарніру до м’ясної страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сир бринза – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Яйце (С0) – 3 шт.
- Кабачки (молоді) – 600 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кріп – 4 гілки
Процес приготування:
Щоб приготувати запіканку з кабачків з бринзою і зеленню, молоді кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і натираємо на крупній тертці разом з шкіркою. Додаємо в кабачки, сіль, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і розрізаємо вздовж навпіл. Потім кожну половину ще раз навпіл і нарізаємо тонкими скибочками.
Бринзу нарізаємо невеликими кубиками.
Після того, як кабачки пустили сік, віджимаємо м’якоть і зливаємо сік, він нам більше не знадобиться. У глибокій мисці змішуємо кабачок, борошно і розпушувач, цибулю, розбиваємо яйця і додаємо кубики бринзи і мелений перець, майонез. Все добре перемішуємо до однорідності. Потім додаємо в миску промитий рубаний кріп, пропущений через прес часник. Ще раз добре перемішуємо всі інгредієнти.
Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо кабачкове тісто і ставимо запіканку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку випікатися на 50-60 хвилин.
Готову запіканку виймаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, після чого розрізаємо запіканку на порційні шматочки. Викладаємо на тарілки і разом зі сметаною або часниковим соусом подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків з сиром Кабачки з сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Страви з кабачків