Ніжна і повітряна запіканка з кабачків – це відмінний варіант легкого перекусу або вечері. Поєднання молодого кабачка зі свіжою зеленню і м’якою бринзою не залишить вас байдужими. Запіканка виходить легкою, вона однаково хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді, як самостійне блюдо, так і в якості гарніру до м’ясної страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сир бринза – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Яйце (С0) – 3 шт.
  • Кабачки (молоді) – 600 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кріп – 4 гілки

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з кабачків з бринзою і зеленню, молоді кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і натираємо на крупній тертці разом з шкіркою. Додаємо в кабачки, сіль, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і розрізаємо вздовж навпіл. Потім кожну половину ще раз навпіл і нарізаємо тонкими скибочками.

Бринзу нарізаємо невеликими кубиками.

Після того, як кабачки пустили сік, віджимаємо м’якоть і зливаємо сік, він нам більше не знадобиться. У глибокій мисці змішуємо кабачок, борошно і розпушувач, цибулю, розбиваємо яйця і додаємо кубики бринзи і мелений перець, майонез. Все добре перемішуємо до однорідності. Потім додаємо в миску промитий рубаний кріп, пропущений через прес часник. Ще раз добре перемішуємо всі інгредієнти.

Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо кабачкове тісто і ставимо запіканку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку випікатися на 50-60 хвилин.

Готову запіканку виймаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, після чого розрізаємо запіканку на порційні шматочки. Викладаємо на тарілки і разом зі сметаною або часниковим соусом подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з сиром Кабачки з сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Страви з кабачків