Смачний і корисний обід для всієї родини з сезонних овочів приготувати дуже просто. Запіканка з кабачків з фаршем і рисом – тому доказ. Це блюдо виходить таким соковитим, ніжним і ароматним, що відірватися від нього всієї сім’ї буде дуже непросто.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Рис білий – 150 гр.
- Сир Пармезан – 170 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Як почати готувати запіканку з кабачків з фаршем і рисом? Кабачки помити. При необхідності очистити їх від шкірки. Натерти кабачки на крупній тертці, посипати сіллю і залишити на кілька хвилин до виділення з них рідини.
Рис промити кілька разів до прозорості води, відварити в трохи підсоленій воді до готовності.
Цибулю очистити, нарізати квадратиками, обсмажити цибулю на соняшниковій олії до прозорості. Потім додати до цибулі фарш, все ретельно перемішати, посолити і поперчити фарш за смаком. Готувати до напівготовності.
З кабачків злити всю утворилася рідина.
Помідори помити, нарізати кружечками.
Сир натерти на крупній тертці.
Зелень петрушки помити і дрібно нарубати.
В окремій мисці з’єднати яйця і сметану. Масу збити, додати за смаком сіль і перець.
Форму змастити рослинним маслом. Викласти спочатку половину кабачків, потім фарш, залишилися кабачки, рис і помідори.
Залити все сметанно-яєчним соусом. Поставити форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин. Потім дістати форму, зверху посипати майбутню запіканку петрушкою і тертим сиром, відправити форму в духовку ще на 20 хвилин. Запіканка з кабачків з фаршем і рисом готова! Можна кликати всіх пробувати!
Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з фаршем, помідорами і сиром Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з помідорами, сиром і часником в духовці Кабачки з часником в духовці Рис з кабачками