Засолювання маслюків холодним способом в домашніх умовах дозволяє зберегти цілісність продукту. Гриби, приготовлені за таким рецептом виходять міцними, хрусткими і ароматними. Закуска обов’язково різноманітить ваш сімейний стіл.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Маслюки свіжі – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% (на 1 л. за бажанням) – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як засолити маслюки холодним способом в домашніх умовах? Маслюки перебираємо, очищаємо від дрантя і бруду. Промиваємо і відкидаємо на друшляк, даючи воді стекти.

Для засолювання вибираємо емальовану каструлю. На дно викладаємо гриби капелюшками вниз.

Чергуємо їх з сіллю.

Додаємо до маслятам кріп, лаврове листя і порізані зубчики часнику.

Ставимо під прес і залишаємо конструкцію на дві доби.

За два дні гриби пустять сік і будуть готові до подальших маніпуляціям.

Переливаємо їх в стерилізовані банки.

Заливаємо зверху невеликою кількістю рослинного масла і оцту (за бажанням).

Можна закривати кришками і відправляти на зберігання в холодильник або льох. Готово!

Мариновані маслюки без стерилізації маслюки Солоні Солоні гриби на зиму Як приготувати маслюки - рецепти