Засолювання маслюків холодним способом в домашніх умовах дозволяє зберегти цілісність продукту. Гриби, приготовлені за таким рецептом виходять міцними, хрусткими і ароматними. Закуска обов’язково різноманітить ваш сімейний стіл.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% (на 1 л. за бажанням) – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як засолити маслюки холодним способом в домашніх умовах? Маслюки перебираємо, очищаємо від дрантя і бруду. Промиваємо і відкидаємо на друшляк, даючи воді стекти.
Для засолювання вибираємо емальовану каструлю. На дно викладаємо гриби капелюшками вниз.
Чергуємо їх з сіллю.
Додаємо до маслятам кріп, лаврове листя і порізані зубчики часнику.
Ставимо під прес і залишаємо конструкцію на дві доби.
За два дні гриби пустять сік і будуть готові до подальших маніпуляціям.
Переливаємо їх в стерилізовані банки.
Заливаємо зверху невеликою кількістю рослинного масла і оцту (за бажанням).
Можна закривати кришками і відправляти на зберігання в холодильник або льох. Готово!
Мариновані маслюки без стерилізації маслюки Солоні Солоні гриби на зиму Як приготувати маслюки - рецепти